Klinteborgs anden mandag har været alt andet end almindelig. Selvom alting fra morgenstunden virkede normalt; med morgenvækning, værelses - og teltorden som altid, tog tingene fart kort efter flagparade. Knapt havde flaget nået flagtoppen, før end en fanfare lød gennem borggården, og Kong Torben Den Tobenede gjorde sin entre i følge med sin kone Dronning Helene, sine tre sønner og hoffets rådgivere. Hofmarskal Jens bød på vegne af kongen og dronningen de forbløffede lejrdeltagere velkommen til kongeriget Klintonia - stedet hvor fred og glæde hersker, og de nytilkomne fulgtes herefter med lejrdeltagerne til morgenmad i spisesalen. Her var der i dagens anledning sat et højbord op og her tog Torben Den Tobenede og hans følge plads. Tanterne serverede morgenmaden ved højbordet, mens de almindelige bordhold selv måtte hente forsyninger i køkkenet som altid. Aldrig så snart var bordene dog ryddet, før end tingene tog en drastisk drejning. Kong Torben Den Tobenede, der netop havde udbragt en skål for Klintonia og dets borgere, greb sig til halsen og kollapsede kort efter ind over højbordet. Efter en del tumult stod det klart, at kongen var død, og hans testamente tilmed forsvundet. De tre sønner; prins Søren Den Særlige, prins Patrick Den Pudsige og prins Sebastian Lyngø Den Lalleglade kom straks op at toppes om, hvem der herefter skulle arve Klintonias trone. Den heftige diskussion endte i opbrud, og de tre prinser fordelte sig herefter i de tre stabe. Søren Særlig tog udestaben med sig til det blålilla rige, mens Patrick Pudsig gik med piltene til det grønne rige. Indestaben, det rødgule rige, blev siddende i storsalen med Lyngø den Lalleglade. 

Herefter gik formiddagen med at skabe sammenhold i rigerne. Der blev lavet kofter i de forskellige rigers farver, leget teambuildinglege og udtænkt kreative kampråb. I det blålilla rige byggede de ældste Klintoniaborgere desuden en katapult af rafter. Frokosten blev også holdt adskilt i rigerne. Dog måtte det blålilla og grønne rige søge indendørs ly for den vægelsindede regn, der gentagende gange udfordrede temadagens program. Alligevel var humøret stadig højt, da temaet tog en kort pause efter frokost, og alle kunne gå til siesta og i Tutten i samlet flok. Efter siestaen blev Klintonias tre riger sendt ud på nye opgaver. Her gjaldt det om i hold at vinde guldpoint til sit rige på forskellige poster for på den måde at flytte på grænserne mellem de tre riger. Lejrdeltagerne kunne løbende følge slagets gang på et enormt kort over Klintonia, der stod placeret sammen med tre store pointrør udenfor storsalen. Jo flere guldstykker, der regnede ned gennem rørene, jo videre eller smallere blev de respektive rigers territorier. Men selvom der ved løbets afslutning var tale om en suveræn sejr til Lyngø Lalleglads rødgule hold, faldt dette ikke i god jord hos brødrene Søren og Patrick. Den endelige kamp mellem rigerne måtte derfor stå ved aftentide på Klintonias fodboldbane, hvor disciplinen var skovstratego - denne gang i en ny og tematilpasset udgave. Klintonias borgere kæmpede bravt for deres riger, men aldrig så start var slaget godt igang, før end Dronning Helene blandede sig og satte sine genstridige sønner på plads. Klintonia, sagde hun, er ét rige og ikke tre, og her skal man samarbejde og ikke strides. De slukørede prinser forlod herefter fodboldbanen og måtte på hovedet i seng uden natmad. Heldigvis var lejrdeltagerne anderledes heldige - og efter den traditionelle rugbrødsmad i køkkenet kunne alle finde deres køjer ovenpå en begivenhedsrig dag. Imorgen tirsdag venter endnu en dag i Klintonias univers, og hvad dagen kommer til at bringe, vil tiden nu vise. 

Se videoen fra dagen

Billeder

Klinteborg 2017

Klinteborg 2017, fredag uge 2  7. juli 2017

Klinteborg er ved at være slut for i år. Vi har oplevet en masse, fået mange nye venner og brugt grinemusklerne som aldrig før. På vegne af alle lejrens voksne kan jeg allerede sige, at vi glæder os til næste års to uger på Klinteborg! Læs mere her om, hvad vi har lavet den sidste dag.

Klinteborg 2017, onsdag uge 2 (udestaben på hike)  7. juli 2017

Udestaben var onsdag/torsdag på hike rundt i området af Veddinge Bakker. Læs meget mere om det lige her!

Klinteborg 2017, torsdag uge 2  6. juli 2017

Temaet om middelalderborgen Klintonia fik sin afslutning i dag - læs meget mere lige her!

Klinteborg 2017, onsdag uge 2 (indestaben)  5. juli 2017

Endnu en dag på middelalderborgen Klintonia er ved vejs ende - du kan læse mere her!

Klinteborg 2017, tirsdag uge 2  4. juli 2017

Temaet om middelalderborgen Klintonia fortsætter - læs meget mere lige her!

Klinteborg 2017, søndag uge 2  2. juli 2017

Vi har taget hul på Klinteborgs anden uge - læs mere her!

Forældredagen 2017  1. juli 2017

Vi har haft besøg af alle forældrene på Klinteborg i dag - læs meget mere lige her!

Klinteborg 2017, fredag uge 1  30. juni 2017

Vi har i dag haft besøg af vores præst hjemme fra Vanløse - læs mere her!

Klinteborg 2017, torsdag uge 1  29. juni 2017

Det traditionelle Klinteborg-program lever i bedste velgående - læs mere her!

Klinteborg 2017, onsdag uge 1  28. juni 2017

Klinteborg har i dag budt på tema, hvor vi fik levet os ind i Harry Potters magiske verden. Læs mere lige her :-)

Klinteborg 2017, tirsdag uge 1  28. juni 2017

Endnu en traditionel Klineborg-dag er ved vejs ende; læs mere her!

Klinteborg 2017, mandag uge 1  26. juni 2017

En klassisk Klinteborg-dag er ved vejs ende - læs mere her :-)

Klinteborg 2017, søndag uge 1  25. juni 2017

Første hele dag i Klinteborgs dejlige rammer er ovre, stabene har været adskilt, men oplevelserne har været mange. Læs mere her :-)

Klinteborg 2017, lørdag uge 1  24. juni 2017

En våd start er en god start - Klinteborg 2017 er i gang!