Klinteborgs aller sidste hele dag er desværre ved vejs ende, men ikke desto mindre har dagen været lige så fyldt med klinteborgstemning og uforglemmelige oplevelser som alle de andre dage. Alt var dog ikke som det plejede fra morgenstunden af; i ly af nattens mulm og mørke havde nogle ledere været ude på ballade i borggården - da vi alle vågnede var flagstangen væk! Efter mindre forvirring fandt vi dog flagstangen på den anden side af spisesalen, gravet et godt stykke ned i jorden på vejen mod lejrbålsgryden. Til børnenes store fornøjelse blev flagparaden derfor ikke holdt i borggården, men derimod på dækbanen mod lejrbålsgryden.

Efter den lidt utraditionelle flagparade var det igen tid til at vende tilbage til det traditionelle program; til formiddag bestående af livgrupper. Her kunne man bl.a. komme på stranden, spille madball eller høvdingebold, tegne og prøve mælkekassetårnet. Som tidligere nævnt var pilte Maja blevet udfordret i netop mælkekassetårnet, og hun skulle selvfølgelig bruge dette års sidste livgruppeperiode på at forsvarer sin (efterhånden mangeårige) titel som den bedste i mælkekassetårnet. Rekorden var blevet sat af en gæst på lejren, der nåede 24 mælkekasser, men det lykkedes pilte Maja at nå hele 25 kasser, og derfor tager hun igen i år titlen som den bedste i mælkekassetårn samt præmien Den Gyldne Mælkekasse.

Vejret har hele dagen været med os, og dette var ingen undtagelse da ledernes beachball turnering havde sin finale i dag. Her mødte Jacob fra arbejdsholdet og forvalter René hinanden, men efter en nervepirrende kamp var det Jacob der løb med sejren. Denne kunne fejres til lyden af tambourkorpsets dejlige musik; de spillede nemlig til sjaden for leder Charlotte, der har fødselsdag i dag.

Til eftermiddag var det tid til at pakke lejren sammen; udestaben og piltelejren gik i gang med at pakke deres respektive teltlejre sammen, alt imens indestaben ryddede værelserne. Der skulle dog lige være tid til den sidste spas i spisesalen; lejrchef Emil valgte til aftensmaden at få bragt pizza direkte til sit eget bordhold, uden at dele med de andre borde vel og mærke. Dette udløste en spidsrod, der blev afviklet ude i borggården efter aftensmaden. Med glæden fra den aller sidste spidsrod i år drog vi alle til det sidste fælles lejrbål, der som traditionen byder afholdes i spisesalen. Her blev der fyret godt op under tjener-jokes, sunget mange sange og spist en masse is. Det hele kulminerede i væbnerlejren, hvor udestaben stillede op med fakkeloptog mellem træerne. Lejrens børn ligger nu lunt i deres senge, klar til at komme hjem til familie og venner igen. I morgen venter den sidste pakning og rydning af lejren inden bussen kører os alle tilbage mod det velkendte og savnede Vanløse.


To helt fantastiske uger er nu slut, men de har været fyldt med gode oplevelser, nye venner, middelalderborge og masser tutslik. Tak for i år, tak for lån af jeres altid dejlige børn og forhåbentlig på gensyn næste år - på vegne af alle lejrens voksne vil jeg i hvert fald sige, at vi allerede nu glæder os til, at toget igen tager os med til Fårevejle. Jeg vil til slut citere Klinteborgsangens sidste vers, der hvert år troligt bliver sunget i spisesalen:


"Hvert festligt øjeblik, som Klinteborg giver,

hver herlig stund der gik, til minder de bliver.

På Klinteborggrunden, vi nyder til bunden

fra lejrens start til slut, hvert et kosteligt minut."

Billeder

Klinteborg 2017

Klinteborg 2017, onsdag uge 2 (udestaben på hike)  7. juli 2017

Udestaben var onsdag/torsdag på hike rundt i området af Veddinge Bakker. Læs meget mere om det lige her!

Klinteborg 2017, torsdag uge 2  6. juli 2017

Temaet om middelalderborgen Klintonia fik sin afslutning i dag - læs meget mere lige her!

Klinteborg 2017, onsdag uge 2 (indestaben)  5. juli 2017

Endnu en dag på middelalderborgen Klintonia er ved vejs ende - du kan læse mere her!

Klinteborg 2017, tirsdag uge 2  4. juli 2017

Temaet om middelalderborgen Klintonia fortsætter - læs meget mere lige her!

Klinteborg 2017, mandag uge 2  3. juli 2017

Temaet om middelalderborgen Klintonia er for alvor startet her på Klinteborg - du kan læse meget mere lige her!

Klinteborg 2017, søndag uge 2  2. juli 2017

Vi har taget hul på Klinteborgs anden uge - læs mere her!

Forældredagen 2017  1. juli 2017

Vi har haft besøg af alle forældrene på Klinteborg i dag - læs meget mere lige her!

Klinteborg 2017, fredag uge 1  30. juni 2017

Vi har i dag haft besøg af vores præst hjemme fra Vanløse - læs mere her!

Klinteborg 2017, torsdag uge 1  29. juni 2017

Det traditionelle Klinteborg-program lever i bedste velgående - læs mere her!

Klinteborg 2017, onsdag uge 1  28. juni 2017

Klinteborg har i dag budt på tema, hvor vi fik levet os ind i Harry Potters magiske verden. Læs mere lige her :-)

Klinteborg 2017, tirsdag uge 1  28. juni 2017

Endnu en traditionel Klineborg-dag er ved vejs ende; læs mere her!

Klinteborg 2017, mandag uge 1  26. juni 2017

En klassisk Klinteborg-dag er ved vejs ende - læs mere her :-)

Klinteborg 2017, søndag uge 1  25. juni 2017

Første hele dag i Klinteborgs dejlige rammer er ovre, stabene har været adskilt, men oplevelserne har været mange. Læs mere her :-)

Klinteborg 2017, lørdag uge 1  24. juni 2017

En våd start er en god start - Klinteborg 2017 er i gang!