Lørdagens program har stået i cykelsportens tegn. Efter morgenmaden drog alle lejrens deltagere, godt 150 personer, i samlet flok mod Skamlebæksenderen godt 1 km fra Klinteborg. Her blev der først spillet skovstratego – selvfølgelig med cykeltema – og da holdene havde fanget den gule førertrøje én gang hver, var det tid til at finde plads i vejkanten på Tour de France-turen. Her ventede lejrdeltagerne tålmodigt på den karavane, der kører foran rytterne på touren. Den ankom med musik, dansende og glade mennesker og merchandise. De heldige greb en pose vingummi, en nøglering eller en kasket fra sponsorbilerne, mens andre blot benyttede sig af lejligheden til at heppe og juble så højt, de kunne.  

 

Efter karavanen blev der serveret franske hotdogs (hvad ellers?), saft og vand til de tørstige børn og ledere i solen. Efter en god times ventetid mere kunne hele lejren derefter opleve det flotte syn af rytterne, der passerede hurtigt, men så tæt, at man næsten kunne røre dem.

 

Vel hjemme på lejren stod resten af dagen i nedpakningens tegn. Væbnerlejr og Piltelejr blev ryddet og de mange telte, der den sidste uge har dannet ramme om de store børns lejruge, blev klargjort, så de er klar til at komme direkte videre på landslejren, der starter i næste uge.

 

Selvom der ikke (som mange af lejrdeltagerne ellers er vant til) blev afholdt et stort, traditionelt afslutningslejrbål denne aften, var lejrbålet alligevel lidt ud over det sædvanlige. De dygtige vindere af første uges værelsesorden og teltorden blev kåret, og i dagens anledning dukkede ingen ringere end Jørgen Leths bror (spillet sublimt af leder Oliver Rafn Dan i paryk) op på scenen for at læse det, han selv beskrev som et digt. Det viste sig i højere grad at være en lang, men særdeles underholdende gennemgang af alle Klinteborglejrens aldersgrupper, deres kendetegn samt skøre og sjove påfund undervejs på lejren. Aftenen blev rundet fint af med en hilsen fra første uges to lejrchefer, Simon og Sebastian, der takkede lejrens deltagere for alle de gode lejrminder, vi hver især har givet hinanden med hjem i bagagen fra denne første uge på Klinteborg.

 

Efter lejrbålet er både væbnere, pilte og indestabsbørn kravlet i soveposerne indendørs. Søndag morgen byder på rengøring og afrejse for de store børn på lejren, mens mange små bliver og nyder Klinteborg en hel og forhåbentlig skøn uge endnu.

Billeder