Efter at vi havde en helt klassisk dag mandag med livgrupper i begge perioder, var det tid til vores temadag. Men inden vi nåede så langt havde køkkenet en lille overraskelse. Istedet for den normale havregrød kom onklerne pludselig rullende ind til lyden af julemusik, med nissehuer på, og gryderne fyldt med risengrød. Det var sjovt nok meget populært. Sikke en dejlig morgenmad - risengrød med kanel og smørklat. 


Pludselig i slutningen af morgenmaden kom selveste Tordenguden Thor ind sammen med Heimdal, mens de gik og pralede over deres forskellige bedrifter. De var store i slaget lige indtil Sif kom løbende ind for at fortælle at ungdomsæblerne var forsvundet ude fra køkkenet. Det var ærgerligt lidt noget lort, for det ville jo betyde at de ikke kunne blive ved med at holde ungdommen ved lige. Mens de stod og var helt forfærdede dukkede Loke pludselig op nede fra hjørnet af morgenmadsrummet. Han havde været der hele tiden, som om han godt vidste at der ville ske noget. Det vidste sig også ret hurtigt at han havde set hvem der havde taget æblerne, og også godt vidste hvor de havde taget dem hen. Men som alle jo ved så gør Loke ikke noget gratis, og slet ikke når spisesalen sådan var fuld af fremmede - hvem var alle dem der sad i spisesalen forøvrigt? Det vidste sig at Heimdal igen var faldet i søvn på vagten, og en masse mennesker havde krydset Bifrost uden at han havde opdaget det.


Loke meddelte at han under ingen omstændigheder ville dele sin viden med en hel sal af fremmede, og nu var gode råd dyre. Thor, Heimdal og Sif foreslog at hvis nu de sørgede for at alle børnene i salen lærte noget mere om Asgård, og blev gode aser, så kunne Loke måske dele sin viden med dem. Loke indvilgede, og børnene blev samlet ude i borggården til fordeling af hold. De skulle følges rundt på et løb to bordhold sammen, og udføre opgaverne i deres eget bordhold. På cirkelløbet mødte de forskellige karakterer fra Nordisk Mytologi - fx skulle de løse gåder med Mimer, kaste hamre med Thor, bygge tårne med bygmesteren, finde guldringe i sandet med Sif og høre historie fra en rigtig Norne. Der var i alt 9 poster, hvor de forskellige hold også fik en lille historie om karakteren eller ting der skete. Og den viden var vigtige for på den sidste post fik de nemlig udleveret en tip-en-13'er, hvor de skulle svare på forskellige spørgsmål - og nyde en lille is imens. Børnene var faktisk overraskende gode til at huske ting fra de historier de lige havde hørt. Til frokost havde køkkenet slagtet Særimner endnu engang, og vi fik dejlig flæskesteg med kartofler, rødkål og brun sovs. Det var vist en rigtig juledag i dag. Og alle var rigtig mætte da vi rejste os fra bordene, og stavrede ud til tutten for at bruge alle vores penge på slik og slushice. Siestaen blev for lederne brugt på at planlægge og gøre klar til den næste tema-aktivitet, og da sjaden var godt i gang kom Thor ind for at dele posten ud, men det viste sig at han havde mistet alle brevene - de var forsvundet. Igen dukkede Loke pludselig op, og spurgte om han mon manglede noget? - og det viste sig hurtigt at det var Loke der havde al posten. Den blev delt ud og Thor, Heimdal og Sif fik Loke til at leve op til sit løfte. Hvis menneskene havde lært noget om Asgård, så skulle han fortælle hvor Yduns æbler var. 


Loke måtte derfor indrømme at det var Jætterne der havde stjålet æblerne, og at de havde taget dem med til Jotunheim. Thor var straks klar til bare at løbe afsted og smadre de der jættter - indtil han fandt ud af at de måske var flere hundrede - så trak han lidt i land. Guderne spurgte derfor endnu engang menneskebørnene om hjælp, og de var meget klar til at hjælpe, så de gav sig alle afsted. Loke førte an, og han gik helt sikkert en kæmpe omvej, men endelig nåede alle frem til Jotunheim, hvor 5 frygtindgydende jætter stod klar til at modtage guderne. De var dog hverken til at hugge og stikke i, og lod først som om de slet ikke kendte noget til nogle æbler.


Hvad skulle de nu gøre? Loke foreslog noget, som havde virket udemærket tidligere - nemlig en dyst mellem guder og jætter. Dysten skulle afgøres som en bedst ud af 3 med 3 forskellige aktiviteter. Først legede vi en leg hvor man max måtte have en bestemt mængde hænder, fødder etc i jorden af gangen. Det var jo tydeligt at det ikke ville være svært for jætterne at vinde, fordi de var så mange færre. Det var jo totalt snyd! 


Efter at guderne havde brokket sig højlydt blev Loke nødt til at finde på nogle mere fair konkurrencer. Den anden konkurrence var en ballondans - alle aser og mennesker mod de 5 jætter. Umiddelbart virkede det jo totalt unfair at guderne var så mange, og jætterne så få, men det viste sig at jætterne også her havde snydt og fyldt deres balloner med Helium og med meget lange snore. Det viste sig dog at det ikke gjorde den store forskel, og alle børnene fik hurtigt gjort kål på jætternes balloner.


Da der nu var balloner over hele Jotunheim var vi jo nødt til at rydde op efter os. Derfor blev den sidste dyst og hele kappestriden afgjort ved at se hvem der kunne samle mest skrald. Udover ballonerne viste det sig at jætter også sviner ret meget normalt, så der var masser af skrald at samle ind. Jætterne er jo notorisk dårlige til at samle skrald ind, så de vidste næsten slet ikke hvordan man gjorde, og guderne og menneskene vandt klart dysten.

 

2-1 endte kappestriden til aserne og de kunne dermed få deres æbler tilbage. Omend de var lidt modvillige måtte jætterne kapitulere og aflevere kisten med æblerne. De var så flotte - helt af guld - og det var nogle glade guder der drog tilbage til Asgård med alle æblerne. Missionen var lykkedes, og alle menneskebørnene blev sendt en tur i bølgen blå for at fejre succesen.


Den sidste overraskelse kom til aftensmad, hvor tanterne i køkkenet havde brugt æblerne til at lave en rigtig lækker æblekage til dessert, så alle guder og mennesker kunne smage de lækre æbler de lige havde reddet.

Endnu en Klinteborg var ovre, og alle var meget klar til at komme i seng. Det viste sig dog at det ikke var tilfældet for alle - eller rettere væbnerlejren blev ihvertfald vækket igen et par timer senere. De skulle nemlig på en natløb, hvor de skulle besøge Dødsriget Hel. Der var blevet gemt både levende og døde poster rundt i en område rundt om væbnerlejren, og så galdt det for væbnerne om at løse posterne og skaffe sig hvide fjer - eller sjæle som det var. Dem skulle de så passe godt på, for der gik andre fortabte sjæle rundt på stierne, og hvis de fik fat i væbnerne og fik kigget dem i øjnene så skulle væbnerne aflevere en sjæl. Det var et mega sjovt løb, og også lidt uhyggeligt for nogle, hvis man skal dømme på de skrig der lød på enkelte tidspunkter forskellige steder i skoven.

Tak for et par dejlige dage på Klinteborg.