Efter temadagen havde vi en dejlig almindelig dag med livgrupper i begge aktivitetsperioder. Det er nu også rart med det kendte - også selvom der har været en masse nye livgrupper i år. Onsdagen havde vi dog en dejlig gammel livgruppe, hvor vi arbejdede på Klinteborgs avis i begge perioder. Det er der kommet et fantastisk eksemplar med masser af historier i - skrevet af forskellige børn på lejeren. Derudover havde vi en ny grupper, hvor man kunne lave sit eget modellervoks, og bagefter forme det til alle mulige figurer. 

Torsdag fik vi fint besøg hele vejen fra Vanløse, nemlig Pia Præst og Jens Hund. De var her for at afholde den gudstjeneste vi skulle have om eftermiddagen. Men om formiddagen havde vi også en af de meget besøgte og elskede livgrupper - nemlig Fang Krabber, hvor man kommer lidt ud af grunden, og ned til den nærliggende badebro. Her fanges der krabber med rullepølse på snorene - og til sidst bliver der lavet et kæmpe krabberæs, mens krabberne slippes løs igen.


Om eftermiddagen holdt vi så gudstjenste, hvor vi skulle snakke om de 4 elementer - vand, ild, jord og luft. Vi havde en fin intro, og bagefter blev vi delt ind i hold, hvor vi skulle lave forskellige aktiviteter med hvert sit tema. Nede ved tema ild skulle vi fx lave en lille sketch, hvor ild indgik. Mange valgte at bruge nogle gamle kendinge, som fx Har du Majs og Bagskærmen Rasler, men så give dem et ild-tema. Til sidst afsluttede vi med at skrive en lille bøn til vores element, og det kom der rigtig mange fine bønner ud af, som måske kan læses på Kirkens hjemmeside en af dagene. Og efter nadver var det tid for Pia at vende retur til Vanløse. Det er altid så hyggeligt når Pia kigger forbi lejren, og ser noget af det arbejde vi laver her, og møder alle vores børn - og så er Jens Hund også virkelig populær, og får vist klap og nus nok til flere uger.


Torsdag aften var det så tid til det allersidste fælles lejrbål for dette år, og nu havde Thomas endelig fået hjælp af nogle flere personer. FDF's hovedkontor havde sendt Durian og Lennart ud for at se hvordan det gik Thomas' lejrbålsudvalg, og om de kunne hjælpe ham med at gøre det sjovere, som de sagde. Som altid startede lejrbålet dog med dette års ørehænger - nemlig sangen Spændt op til bål, som jeg tror de fleste børn kan synge for jer derhjemme. Alle synger ihvertfald med til lejrbålene heroppe. Inden lejrbålet starter har vi et fint orkester, som spiller op til alle mulige sange fra March og Lejr, der bliver tilfældigt trukket, sådan at vi langsomt arbejder os igennem March og Lejr 23.


Fredag var det tid til sidste hele dag på Klinteborg for alle dem, der kun skulle være her i en uge. Denne dag blev brugt godt på mad, livgrupper, og så skulle de sidste penge bruges i tutten. Og om aftenen kunne man mærke det endegyldige farvel, da alle skulle have pakket deres ejendele sammen, sådan at de var klar til at blive hentet dagen after. 

Men for væbnerne var dagen dog ikke helt slut. Da de kom ned i væbnerlejren fik de nemlig at vide at det var tid til den sagnomspundne Væbnercub. Det er en konkurrence som vi efterhånden har afholdt en del år, og som altid er omgærdet af spænding. Væbnerne havde nemlig hele ugen gættet på at nu måtte det snart være tid til, og at det sikkert var i aften. Der var dog ingen der forventede at det ville blive afholdt fredagen før vi skulle hjem. Væbnercup er en konkurrence der er baseret løst på filmene og bøgerne Hunger Games. Alle børnene bliver udstyret med en kop med et knæklys sat fast, og information over at man kun har helle hvis man ligger helt nede i sin sovepose, og har koppen stående over hovedet uden berøring. Hvis koppen ikke er placeret korrekt, eller man ikke ligger i sin sovepose, kan man blive taget af de ledere, der går rundt i området og patruljerer. Derudover kan væbnerne stjæle hinandens kopper, og ellers gælder bare om at holde ud til morgenvækningen bliver truttet. Idag varede væbnercuppen fra 22.30 og helt indtil kl 8 om morgenen. I det tidsrum skal væbnerne gemme sig i skoven med kun deres sovepose, måske et liggeunderlag, og måske en lille taske med forsyninger. Hver time ca bliver der lagt nogle provianter ud i midten af fodboldbanen (et såkaldt Cornucopia) - det kan være snacks, mad, kage, sodavand eller lign. Dem kan man så tage chancen og prøve at få fat i hvis man tør. 

Kl 4.30 ca begyndte det at blive ekstra hårdt, da det begyndte at regne stille og roligt - for at tage mere og mere til. Da klokken blev 6, og regnen silede ned, var der en del endte med at give op, fordi deres soveposer var gennemblødte, og de var blevet kolde, men da klokken blev 8 var der stadig imponerende 11 børn tilbage med repræsentanter fra alle patruljer. Det endte dog med en delt sejr mellem 2. væbner Aida og 2. seniorvæbner Emil, der begge havde 5 kopper til sidst. De vandt begge to æren af at få deres på året gyldne kop, og en rigtig lækker pandelampe. Et kæmpe stort tillykke til alle dem, der deltog, og særligt dem der holdt ud. Det er lang tid at holde sig mere eller mindre vågnen, og endnu hårdere når regnen bare siler ned på det tidspunkt, hvor man er alle trættest.

Da lørdag ankom var alle ret brugte og trætte efter en fantastisk uge på Klinteborg, og begrejstringen var stor hos dem, der blev hentet af deres forældre. Der blev vist rundt og prøvet livgrupper af både børn og forældre, og vi vinkede glade farvel til alle dem der tog hjem, og tog med glæde imod alle de nye der ankom for at tage del i uge 2. Lad os se om denne uge kommer til at gå ligeså hurtigt.