Siden februar har fem patruljer hver uge deltaget i forskellige opgaver, for at samle point sammen til den årlige konkurrence og vinde den eftertragtede VM pokal. Konkurrencen kulminerede denne weekend i København, der blev farvet blå af de 1.700 FDFere i alderen 11-18 år, der deltog i afslutningen på den årlige konkurrence Væbnermesterskabet.

Den fem dage lange finale foregik i år ved Baltopplænen i Ballerup, hvor de 241 patruljer skulle igennem 45 poster og dyste i vilde, finurlige, intellektuelle og vanvittige opgaver. For at finde posterne måtte de bruge en app på telefonen, der også kunne opdatere deltagerne med aktuelle kø-tider på de enkelte poster. I år kunne patruljerne yderligere i app’en vinde forskellige virtuelle badges til alles store fornøjelse.

Væbnermesterskabet kombinerer på succesfuld vis klassisk primitiv lejr med telt, trangia og vandring, med moderne brug af smartphones, APPs og S-tog. I år har Væbnermesterskabet oplevet en stigningen på 20% i antallet af deltagere, og det viser, at denne type oplevelser er noget, der tiltrækker de unge.

Udover selve konkurrencen blev dagene krydret med spændende og sjove oplevelser, lejrbål, underholdning og gudstjeneste på overnatningspladsen. Søndag sluttede Væbnermesterskabet med præmineoverrækkelse, hvor der også var præmier inden for de seks specialistkategorier: Pionering, Kristendom, Gastronomi, Orientering, Tons og tempo samt Underholdning. Specialistkategorierne er forskellige fra år til år.

Fokus på gode oplevelser

Selvom der er tale om en konkurrence, er det en konkurrence, der har fokus på, at det skal være sjovt, og at alle børn skal være med, fortæller Marie Krogsgaard Holmriis, der er formand for dette års væbnermesterskab.

- Vi har en legende tilgang til konkurrencen: at det er sjovt at være med. Det gør vi bl.a. ved at gøre hver post til et nyt univers, der kræver deltagelse og indlevelse af deltagerne. Vi går op i, at der skal være vindere. Men vi går også op i, at alle får en stor oplevelse, fortæller Marie.

At det netop er den gode oplevelse for de 1.700 deltagere, der vægter højest, understreges, når hun fortæller, at der i konkurrencen er fokus på, at alle børn får succesoplevelser.

- Det er vigtigt for os, at alle deltagere skaber gode relationer til hinanden og til en voksen. Samtidig har vi haft fokus på, at alle kompetencer hos børnene sættes i spil. Derfor vil alle deltagere opleve poster, hvor de oplever, at de er gode til noget. Samtidig gives der point for, at alle giver sig i kast med udfordringen. Der er simpelthen point for at være med.

Hjem med mere end point

FDF K 19 – Vanløse kom hjem med fire flotte diplomer, som kan ses i kredsens nye præmieskabe. Alle deltagere havde nogle rigtig gode dage med fuld fart på og kom hjem med gode oplevelser i rygsækken. Stilling ligger på mesterskabets hjemmeside. Mesterskabet.dk/stilling


Fotografer:
Thomas Grinderslev
Thomas Heidi Nielsen
Jacob Warrer
Kasper Henriksen