Tur til Herstedhøje for Indestaben (Puslinge, Tumlinge og Pilte)

-         Bjergbestigning for nybegyndere

I søndags trodsede 40 børn, ledere og forældre den kolde forårsdag for at bestige Københavns højeste bjerg; Herstedhøje. FDFere fra Vanløse gik, cyklede og kørte denne råkolde morgen (-2 grader) mod bjerget og mødtes kl. 10:00 ved bjergets fod, ved Naturcenteret Herstedhøje. Rasmus Hinge fra kredsens Fjeldtursudvalg fortalte kort om vandreteknikker i bjerge og om, hvordan vi dog skulle bestige bjerget. Efter denne korte intro begyndte den hårde opstigning. Bjergets top ligger 67 meter over havets overflade og den var vores mål. Forældre og puslinge førte an op af den stejle bjergside, efterfulgt af tumlinge, pilte og ledere. Efter ti minutters asen og masen kom hele flokken til tops. Det var en fantastisk udsigt, der mødte den brogede ekspedition. Vejret var klart og man kunne se alle Københavns tårne, forbrændingen i Avedøre og helt til de to tårne på Roskilde Domkirke 44 km borte! De fleste havde taget kikkert med og blandt andet Rundetårn blev nærstuderet. For at holde energiniveauet oppe fik alle en dejlig kiks inden den hårde nedstigning begyndte.

Ekspeditionens deltagere var dog ikke sådan at køre trætte og turen fortsatte gennem skoven for til sidst at ende ved Naturcenteret igen. Maverne var begyndte at rumle lidt og den medbragte frokost blev spist ved en flot bålhytte. Flere bemærkede at ”sådan en måtte vi da også have ved Vanløse Kirke”. Efter at ekspeditionsholdet igen havde samlet kræfterne ved bålstedet, gik de ud for at finde ud af om rundbold og tovtrækning var lege, som også fungerede på et bjerg. Til stor underholdning for alle blev legene afholdt på bjergsiden og det gav nogle dejlige forhold (især for dem, der var nederst på bjerget i tovtrækning!)

Eftermiddagens program stod på bål, skumfiduser og puslinge-burgere. Til dem, der ikke var trætte endnu, var der spontant opstået en limbokonkurrence med rebet fra tovtrækningen. Kredsens forældreforening ’K 19s venner’ kom sidst på eftermiddagen med hotdogs til hele banden og blev således MEGET populære!

Dagen sluttede med et besøg indenfor på selve Naturcenteret. Her mødte ekspeditionens deltagere alt fra levende snoge og hugorme til udstoppede dyr. Nogle fik desuden en snak med en gruppe, som lavede pileflet. De fremstillede mange flotte kurve og deres arbejde var imponerende. Ekspeditionen gik som planlagt og måske har nogle fået lyst til at bestige flere bjerge i fremtiden?