Hver torsdag mødes mange børn og voksne til FDF i Vanløse. Til hyggelige aktiviteter og skøre påfund. En torsdag for de 9-10 årige (pilte) bød på en fortolkning af brætspillet stratego. De grønne omgivelser i kastanjeparken blev forvandlet til en slagmark for generaler, spioner og bombeminører.

Den store leg med 40 børn og voksne var et spil om at være det første hold, som fik fanget modstandernes fane. Alle børn og voksne fik et kort, som afgjorde hvorvidt man var general, spejder, bombe eller noget fjerde. På kortet fremgik det også hvem man kunne fange og ikke mindst hvem der kunne fange en selv. Det blev til 5 runder af denne fangeleg. Til sidst blev det til en kneben sejr til det blå hold efter 50 minutters aktivitet under de store kastanjetræs kroner. Alle børn havde en rolle i spillet og alle kunne være med. Nogen kunne løbe hurtigt, andre udtænkte strategier mens andre prøvede at overskue hvem fra det andet hold, som var den eftertragtede fane.

Det var en rigtig hyggelig aften, alle børn og voksne havde en stor oplevelse. Sidst på aftenen gik den store flok tilbage til Vanløse Kirke og fik saftevand og en bøn om hvor heldige vi var. Vi var heldige, da det ikke var en rigtig krig og at vi kunne lege sammen på tværs af alder, køn og evner. De heldige pilte og ledere leger videre og møder verden fra det ståsted, som FDF K19 – Vanløse i høj grad giver. 

/ Pilteleder Anders Damkjær