Så blev det mandag, og dagen startede med stort huhej, og endnu engang var indestaben vågen længe før de behøvede det, og humøret var højt, da værelsesordenen gik i gang. Når der er orden på værelser og telte, så er det tid til flaghejsning. Det er seniorerne, der står for at hejse flaget, mens vi andre står i vores bordhold og synger flaget op. Bagefter er det tid til at gå ind og spise morgenmad, gerne mens vi synger “Vi er så sultne alle mand, vi er så sultne alle mand - vi er så sultne alle mand”. Til alle måltider vælger hvert bordhold en skaffer, som så er den ene person, der må gå i køkkenet og hente maden. Til de varme måltider skal det være en af de større børn, der henter, men til de andre måltider kan selv puslinge alene gå i køkkenet.
Hver dag afholder vi nogle andagter, hvor vi tænker over forskellige ting. Det overordnede tema for andagterne i år er følelser både godt og dårlige. I dag var der adskilt andagt, så indestaben og piltestaben holdt andagt sammen efter morgenmaden, mens væbnerne skulle holde deres andagt i aften. Vi gik op til de to sheltere, der ligger på grunden på et sted vi kalder Lavbjerg. Der skulle vi møde Triste, og snakke om at nogen gange er okay at være trist, og vi skal være gode til at hjælpe hinanden til at blive glade igen. Og så snakkede vi lidt om hvornår vi hver især havde prøvet at være kede af det, og hvordan vi var blevet glade igen. Vi synger også altid nogle sange, når vi holder andagter.


Efter andagten var det tid til livgrupper, og idag kunne man vælge mellem Beach Volley, Puslespil/Brætspil, Ansigtsmaling, Kæmpe Slangebøsse og Madball. Der er forskellige aktiviteter næsten hver gang, så der er nye ting at prøve hver gang.


Til frokost var der lækker lakselasagne, og bagefter skulle ud og lave forskellige poster på et løb med vores bordhold. Det var sjovt at være ude og lave aktiviteter i blandede grupper, og så man lærte dem man skal spise sammen med resten af ugen bedre at kende.


Normalt når nogen har fødselsdag, så kommer tambourkorpset ind til shade og spiller, og vi synger fødselsdagssang. I dag havde senior Julian fødselsdag, men pga bordholdsløbet var fejringen rykket til efter aftensmaden, så i dag fik vi dessert bestående af dejlig brunsviger, og en fin optræden af kredsens tambourkorps. Imens vi spiste aftensmad begyndte det at regne helt vildt meget, og pludselig kom udestabschefen Søren løbende hen til vinduet og råbte “Alle væbnerledere skal ned i væbnerlejren nu”. Væbnerlejren ligger lidt nede i en gryde, som ved det kraftige regnskyl var blevet forvandlet til en lækker pool. Selv nogle af teltene havde stukket teltstængerne lidt langt ned i poolen, og alle teltene blev evakueret, og væbnerne tørt installeret indenfor i den nye pejsesal. Også piltene rykkede ud af deres telte, og blev installeret på gulvet i de tre resterende værelser i indestabsfløjen. 

På grund af regnen, og den enorme vandpyt i borggården, så måtte flagparaden afholdes indendørs, dog med undtagelse af de to seniorer, der måtte trodse vandet for at tage flaget ned. Det store fælles lejrbål som normalt afholdes i lejrbålsgryden blev også afholdt indenfor, og der var masser af grin, skøre sketches og gode sange, og på trods af regn og vand så endte dagen alligevel dejligt med godnathistorier, varme soveposer og godt humør.

Og nu vil de voksne også snart finde en seng, så vi er klar til endnu en dejlig dag i morgen.