Endelig er vi på Klinteborg igen! Det har godt nok været savnet. Og ikke mindst er vi endelig tilbage ved helt normal Klinteborg efter de sidste års Coronaborg. 


Dagen startede helt fantastisk med at allesammen mødtes på stationen igen, og skulle med toget til Klinteborg igen. Ah, der er nu noget hyggeligt, når vi sådan starter turen allerede der. 


Vi tog S-toget fra Vanløse St. til Østerport St. hvor vi skulle skifte over til regionaltoget, der skulle tage os hele vejen til Holbæk. Det er altid lidt spændende hvormange mennesker, der stiger på undervejs, der skal videre til Roskilde Festival, men det giver nu også noget hyggeligt stemning. Fra Holbæk tager vi grisen videre til Fårevejle Stationsby, og så skulle det sidste stykke tilbagelægges til fods. Bare en lille hyggetur på omkring 6 km. Undervejs holder vi en lille pause ved Kirken i Fårvejle, og spiser noget frokost, og så går vi det sidste stykke. Det er altid en fed oplevelse, når man endelig kan skimte Klinteborg, og ved at nu er man der næsten. Ah ferien er startet.


Efter en hurtig udpakning af tasker og sengeredning for de små, var det tid til den årlige tur rundt på grunden, hvor regler og grænser lige bliver enten opfrisket for dem, der har været her før, eller bliver fortalt til dem, som er med for første gang, og så var det tid til selv at udforske og lege på hele grunden. Imens de små lavede dette havde både piltene og væbnerne travlt med at slå deres telte op, og få gravet render, så man ikke ender med våde ting, skulle vi få en skylle - selvom vi satser på godt vejr resten af lejren selvfølgelig.


Da klokken blev 18 var der en anden ting, som vi endelig kunne komme til - nemlig den allerførste badning. Og der var godt nok mange, der gerne lige ville ud og skylle rejsestøvet af sig, og dybbe sig i bølgen blå. Også selvom der lød høje skrig og hvin, da de første fødder ramte vandet - det var ikke det varmeste badevand, som vi har haft. Men alle kom ud og når man først var kommet under var det jo lige så dejligt, som man havde forestillet sig. Da vi så havde fået skyllet os, og fået rigtigt tøj på igen, var det tid til at vi skulle spise aftensmad - spaghetti med kødsauce som vi plejer at få den første lørdag. Og endelig kunne vi igen allesammen samles i den samme spisesal, og blande os på bordholdene. Alle børn bliver blandet ud på forskellige bordhold sammen med et par voksne, og så skal man spise sammen med dem på hele lejren til alle måltider. Det er så rart at man også får mødt og snakket med nogle fra de forskellige lejre, og lærer nogle flere at kende.


Efter flagparade var det også tid til det allerførste lejrbål, som faktisk slet ikke har så meget med bål at gøre, men er FDF's navn for fælles underholdning. Der var faktisk et bål i år - endda et rødt et af slagsen - der var vist noget kemi med i spillet eller lign. Men et standard lejrbål har både sketches, konkurrence, sange, og alskens sjove ting, og dette startede også med en konkurrence for indestaben, hvor to børn skulle konkurrere i hvem, der kunne flytte mest vand med munden fra en kande til en anden kande. De var så gode begge to, at det var faktisk var næsten helt lige, og hele lejrbålet måtte bruge meget lang tid på at finde ud af hvem der havde klaret det bedst.


Og nu var børnene også rigtig trætte, så efter en hurtig natmad, var det slet ikke svært at få de små på værelserne til at få børstet tænder og komme i seng. Faktisk var de fleste allerede i køjen over en halv time inden der blev truttet til retræte, men så kunne man bare nå lidt længere godnathistorie. Og nu sover de små både indenfor og i piltelejren, og lige om nogle få min er det også væbnernes tur til at finde køjen eller teltet, så vi alle kan være friske til endnu en dejlig dag i morgen på Klinteborg.


Man kan se endnu flere billeder inde på vores officielle facebook-side FDF K 19 - Vanløse | Facebook .